Nio ET5 Touring

Wat een mooi ding!

Waar de testauto ook kwam, steeds kreeg de Autozine-redactie hetzelfde compliment na het parkeren: "wat een mooi ding"! De volgende opmerking was ook steevast hetzelfde: "wat is het eigenlijk"? Het antwoord: een Nio ET5 Touring. Vindt u het na het zien van de foto's ook een mooie auto? Lees dan dit verslag om uit te vinden hoe de ET5 Touring rijdt...

Autotest | Nio ET5 Touring Wat een mooi ding!

De Nio ET5 Touring is een elektrisch aangedreven stationcar met premium karakter. De (koffer)ruimte is goed, maar niet uitzonderlijk. De prestaties, laadsnelheid en actieradius zijn uitstekend.

Plus

  • uitstekende prestaties
  • snel opladen of batterij wisselen
  • heel veel waar voor zijn geld

Min

  • geen dashboardkastje
  • geen ondersteuning voor Apple CarPlay / Android Auto
  • regelmatig storingen bij DC laden

Conclusie

Dat de Nio ET5 Touring in de smaak valt bij het grote publiek was snel duidelijk. Hoe de auto rijdt is na de test ook duidelijk: uitstekend. De ET5 Touring presteert als een sportwagen en is comfortabel als een limousine. Het bereik is groot en laden gaat snel. Als het nog sneller moet is een accuwissel mogelijk.

Is er dan niets te mopperen? Zeker wel! Het is belangrijk om te weten dat dit een life style stationwagon is. Het gaat daarom meer om het lijnenspel dan om de functionaliteit. Die is goed, maar de concurrentie laat zien dat het beter kan. Echt bezwaarlijk is het gebrek aan ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. De vele camera's zijn mooi, maar de ET5 is verre van een zelfrijdende auto. Tijdens de test gaf laden bij DC-laders regelmatig storingen. Echter, dit zijn allemaal softwareproblemen en die zijn op te lossen met updates. En gezien de enorme verbeteringen ten opzichte van de ET5 sedan die slechts drie maanden eerder is gereden neemt Nio dat heel serieus. Mooie vooruitzichten dus!