DS 9

Reizen in stijl

Het chique Franse merk DS laat zich inspireren door de wereld van de mode. Dat gaat zo ver, dat nu ook de uitvoeringen met de seizoenen meegaan. Voor modeljaar 2023 is de DS 9 daarom leverbaar in de speciale "Esprit de Voyage" versie. Is dat alleen goed voor andere aankleding of biedt het vernieuwde topmodel daadwerkelijk meer kwaliteiten dan voorheen?

Autotest | DS 9 Reizen in stijl

De DS 9 is een grote sedan waarbij alles draait om charme en comfort. De charme komt van de Franse stijl, het comfort van de hybride aandrijving. Vanaf 2023 is het infotainment beter op maat te maken.

Plus

  • uiterst comfortabel
  • uniek karakter
  • vlot en relatief zuinig dankzij hybride aandrijving

Min

  • Plotselinge, onduidelijke waarschuwingen voor gevaar
  • (nog) niet beschikbaar als 100% elektrische auto
  • Slimme assistent Iris is niet erg slim

Conclusie

Biedt de DS 9 vanaf modeljaar 2023 alleen een nieuwe aankleding of is de auto daadwerkelijk beter geworden? Beide! De facelift begint nadrukkelijk met het uiterlijk. Nieuwe versies, nieuwe kleuren, nieuwe materialen en nieuwe decoraties zorgen ervoor dat dit topmodel voortaan een nog sterkere uitstraling heeft. Daarbij is het op-en-top Franse karakter gebleven, terwijl toch een bredere doelgroep wordt aangesproken. De "Esprit de Voyage" maakt de 9 nog exclusiever omdat deze versie, net als mode, seizoensgebonden is.

Naast meer uiterlijk vertoon biedt de DS 9 vanaf modeljaar 2023 ook een iets modernere uitrusting. Een spraakgestuurde assistent maakt het leven makkelijker, alhoewel de mate van intelligentie gering is. Het infotainment-systeem behoort tot de meest gebruikte functies van de auto en omdat de bediening hiervan voortaan beter is aan te passen, zal de eigenaar zich nog beter thuis voelen in de auto.