DS 9

(on)rust stoker

DS heeft een duidelijke missie: het doorbreken van de heerschappij in het luxe segment. Het belangrijkste wapen in die strijd is het topmodel: de DS 9. Na een eerste kennismaking was al duidelijk dat de DS 9 alle kwaliteiten van andere luxe reisauto's biedt, maar dan met een unieke Franse flair. Toch is dat niet genoeg voor DS! Daarom is er nu ook een extra sportieve versie: de "DS 9 E-Tense 360 4x4".

Autotest | DS 9 (on)rust stoker

De DS 9 is even functioneel als andere grote reisauto's, maar voegt daar Franse charme aan toe. De 360 4x4 is comfortabel, maar kan zich ook van een verrassend sportieve kant laten zien.

Plus

  • moderne, rijke uitrusting
  • comfortabel, maar ook sportief
  • onderscheidende vormgeving

Min

  • plotselinge, onduidelijke waarschuwingen voor gevaar
  • (nog) niet beschikbaar als 100% elektrische auto

Conclusie

De DS 9 is er nu ook in een extra sportieve versie met 360 pk sterke plug-inhybride aandrijflijn en vierwielaandrijving. De basisversie levert voortaan 250 in plaats van 225 pk. Door beide auto's direct na elkaar te rijden is het verschil tussen de 360 en 250 overduidelijk. Met de "E-Tense 360 4x4" heeft DS nu een auto die zich niet alleen onderscheidt met de vormgeving, maar zeker ook met de rijeigenschappen. Deze plug-inhybride is serieus snel wanneer alle drie (!) de motoren hun krachten bundelen, maar behoort juist tot de meest comfortabele auto's in zijn soort wanneer puur elektrisch wordt gereden. Dankzij ingrijpende aanpassingen aan het onderstel communiceert de "360" beter met de bestuurder, waardoor de ervaring intenser is.

Bij de "E-Tense 250" ligt de nadruk volledig op comfort. Hier wordt de ondersteltechniek ingezet om de afstand tussen de luxe cocon en de buitenwereld zo groot mogelijk te maken. De hybride aandrijving zorgt voor meer rust en souplesse dan een vergelijkbare auto met alleen een verbrandingsmotor kan leveren.

DS komt daarom weer een stapje dichter bij zijn doel: het luxesegment opschudden. Dat deed het al met een uitgesproken rustig en comfortabel model, daar komt nu een sportieve onruststoker bij.