Polestar 1

Het visitekaartje

Polestar is een nieuw automerk dat zich toelegt op exclusieve, elektrische auto's. Met de "Polestar 1" geeft het nu zijn visitekaartje af. Oogstrelende vormgeving en technische specificaties om van te watertanden laten zien waartoe Polestar in staat is en zetten de toon voor de toekomstige modellen. Is de Polestar 1 vooral een boegbeeld om te bewonderen of is het juist een droomauto om zo snel mogelijk aan te schaffen?

Autotest | Polestar 1 Het visitekaartje

De Polestar 1 is het visitekaartje van het nieuwe merk uit Zweden. Polestar overtuigt met de vormgeving, veiligheid en exclusiviteit. De plug-inhybrid is goed, maar vol elektrisch is beter.

Plus

  • geslaagde vormgeving
  • exclusief en bevoorrecht gevoel
  • vlot, comfortabel en zuinig

Min

  • merkbaar zwaar
  • geen volledig elektrische auto

Conclusie

Is de Polestar 1 alleen het visitekaartje van het nieuwe submerk van Volvo of is het ook een auto die strekt tot aanbeveling? Ook na een uitgebreide proefrit is die vraag lastig te beantwoorden.

Het grootste twijfelpunt is de aandrijving. Wie wil innoveren doet dat het liefst meteen goed en kiest dan voor de meest geavanceerde techniek. Voor de prijs van de Polestar 1 is het mogelijk een geheel elektrische auto te leveren die een groot bereik heeft, hetzelfde weegt en nog beter presteert. Aan de andere kant is de plug-inhybride een veilige keuze omdat het de voordelen van elektrisch rijden combineert met het vertrouwde en zorgeloze van een benzinemotor.

Als het gaat om de vormgeving en de beleving is de Polestar 1 zeker geslaagd. Polestar geeft een compleet eigen invulling aan het fenomeen droomauto en bereikt daarmee een doelgroep die zich niet voelt aangetrokken tot traditionele coupés of sportwagens. Polestar is op vele punten superieur, maar kiest tegelijkertijd voor een verpakking die een ongekende bescheidenheid en waardigheid uitstraalt. Daarmee is de toon gezet en het visitekaartje voor de komende modellen overtuigend afgegeven.