Lexus RC

Intens genieten

Waar denkt u aan bij Lexus? Waarschijnlijk aan "luxe" en "hybride aandrijving". Terecht! Want dankzij de hybride aandrijving biedt een Lexus meer verfijning dan de meeste concurrenten. Bovendien zorgt die slimme aandrijving voor het nodige belastingvoordeel, zodat een Lexus ook nog eens een rationele keuze is. Dat een Lexus ook uitdagend en zelfs ronduit begeerlijk kan zijn, bewijst de nieuwe RC.

Autotest | Lexus RC Intens genieten

Slimme techniek, luxe en een onderscheidend uiterlijk. Onderhuids een gewone hybride, maar juist daarom anders dan andere coupes. De Lexus RC300h is stiller, zuiniger en toch heel bijzonder. Aanrader!

Plus

  • comfortabel en toch sportief
  • onderscheidende vormgeving
  • relatief zuinig dankzij hybride-aandrijving

Min

  • achterbank onbruikbaar klein

Conclusie

Weet de Lexus RC te overtuigen als begeerlijke en opwindende auto? Ja, zeker! Lexus staat voor een combinatie van pure luxe en slimme techniek (hybride aandrijving). De RC300h voegt daar nu een oogstrelend uiterlijk en de dynamiek van een coupé aan toe. Alhoewel de hybride-aandrijving vrijwel gelijk is aan die van andere Lexus modellen, is de rijervaring meer intens.

Let op: dit testverslag is gebaseerd op een proefrit in Japan. De testauto voldoet daarom aan de Japanse specificaties. De getoonde specificaties zijn volgens Japanse berekeningen en kunnen verschillen van Europese standaarden en rekenmethoden. De CO2-uitstoot is niet bekend, omdat deze voor de Japanse markt niet berekend wordt. Op het moment van schrijven is het nog niet zeker of de RC300h naar Nederland komt. Mocht de auto naar Nederland komen, dan kunnen de specificaties en daarmee ook het karakter (sterk) wijzigen.