Infiniti M35h

Schoonheid met smet

Infiniti is een Japans merk dat exclusieve, sportieve auto's bouwt. Met name in Amerika is het daarmee al jaren succesvol. In 2008 waagde Infiniti de oversteek naar Europa. Uiteraard werden de modellen daarbij aangepast aan de Europese smaak. Toch vergat Infiniti één ding: een instapmodel met 320 pk sterke benzinemotor is begeerlijk, maar wordt vanwege het hoge verbruik nauwelijks verkocht. Daar moet nu verandering in komen met de "M35h", waarbij de "h" staat voor "hybride".

Autotest | Infiniti M35h Schoonheid met smet

De M is de grote zakenauto van Infiniti. Als het gaat om luxe, comfort en uitstraling kon deze sedan zich vanaf het eerste moment al goed meten met de gevestigde orde. Als hybride is de M35h voordelig

Plus

  • razendsnel
  • volop rijplezier
  • exclusief

Min

  • fors verbruik
  • onstabiel boven 190 km/u

Conclusie

De M is de grote zakenauto van Infiniti. Als het gaat om luxe, comfort en uitstraling kon deze royaal bemeten sedan zich vanaf het eerste moment al goed meten met de gevestigde orde. Omdat de eenvoudigste versie tot nu toe was voorzien van de 3.7 liter zescilinder benzinemotor, bleven de verkopen echter ver achter bij de verwachtingen.

Daar zou met de M35h verandering in moeten komen. En inderdaad, zoals (bijna) iedere hybride is ook dit exemplaar comfortabeler en zuiniger dan de reguliere versie. Op papier is het verbruik sterk verlaagd, maar in de praktijk is het verbruik nog steeds te hoog. Alhoewel de prestaties sensationeel zijn te noemen, gaat het bij een hybride om het verbruik en dat is niet goed. Hybrides van andere merken zijn zuiniger en vrijwel iedere diesel in dit segment is zuiniger en voordeliger in aanschaf.

Kortom: de Infiniti M35h is wel mooi, wel snel, wel sportief en wel politiek correct, maar helaas niet zuinig. Helaas is dat laatste een vervelende smet op deze schoonheid.