Hyundai i40 CW

Op jacht naar de top

Hyundai heeft de laatste jaren veel succes geboekt als fabrikant van compacte en vooral voordelige auto's. De Koreaanse autobouwer is al die tijd ook actief geweest met grote auto's, maar behaalde nooit dezelfde resultaten als in het kleine segment. Dat lag niet aan de techniek of de prijs, maar aan de vormgeving en het imago. Daar moet nu verandering in komen! Hyundai gaat met de i40 op jacht naar de top.

Autotest | Hyundai i40 CW Op jacht naar de top

Hyundai was al succesvol met compacte auto's en wil met de i40 doorbreken in het zakelijke segment. Objectief gezien heeft de i40 alles in huis om een succes te worden. De auto maakt weinig emotie los

Plus

  • rijke standaarduitrusting
  • uitstekende wegligging
  • net verbruik

Min

  • matige prestaties
  • matig zicht in binnenspiegel
  • elektrisch verstelbare stoel gaat bij instappen zo ver naar achteren dat pedalen onbereikbaar zijn

Conclusie

Nadat Hyundai groot succes heeft geboekt in de kleinere klasse, opent het merk nu de jacht naar de top. Omdat de zakelijke rijder veeleisend en conservatief is, is een auto ontwikkeld die specifiek is gericht op de Europese smaak. In die opzet is Hyundai absoluut geslaagd: het uiterlijk is aansprekender dan ooit en de rijeigenschappen zijn precies zoals de Europese automobilist het wil hebben. De motoren weten helaas minder te overtuigen: ze zijn weliswaar zuinig, maar zo karakterloos dat rijplezier uitblijft.

Is de jachtpartij van Hyundai daarmee geslaagd? Ja en nee. De i40 CW biedt geen premium kwaliteit en streeft de gevestigde orde niet voorbij, maar blijft allerminst achter. De i40 is een auto die vooral wordt gekozen met de rekenmachine, emotie komt nog steeds niet los. Toch wil dat niet zeggen dat de makers hebben gefaald; alhoewel de i40 CW niet tot de top in z'n segment behoort, is het wel de beste Hyundai tot nu toe.

Hyundai I 40 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Hyundai I 40

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Hyundai I 40 Wagon 1.6 GDI Blue Business Edition KM 188900 NAP

188.900 km - 2012 € 7.750,-

Categorie
Stationcar
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
Autobedrijf Abouzeid
Enschede, NL