Mazda CX-7

Een frisse neus halen

De Mazda CX7 was bedoeld als een auto die aan alle wensen van SUV-rijders zou beantwoorden. De CX7 is stoer, ruim en uiterst luxueus. De nadruk ligt op de rijeigenschappen, niet op off-road capaciteiten. Maar de verkopen bleven achter bij de verwachtingen. Daarom heeft de auto nu een nieuw gezicht gekregen en zijn de rijeigenschappen verfijnd. Bovendien is de CX7 voorzien van een schonere motor. Autozine ging daarom letterlijk en figuurlijk een frisse neus halen met de vernieuwde Mazda CX7.

Autotest | Mazda CX-7 Een frisse neus halen

De Mazda CX7 is opgefrist. Het uiterlijk is iets aangescherpt en in het interieur ligt de nadruk nog meer op comfort. Nu ook met dieselmotor. Geen terreinauto, maar een sportieve reisauto.

Plus

  • Nette prijs
  • Schone en zuinige dieselmotor
  • Sportieve ondertoon en toch heel comfortabel

Min

  • Matige klank Bose-audiosysteem

Conclusie

De Mazda CX7 is opgefrist. Het uiterlijk is iets aangescherpt en in het interieur ligt de nadruk nog meer op comfort. De uitrusting is gemoderniseerd, waarbij met name de veiligheidssystemen een grote stap vooruit hebben gemaakt. Het onderstel is aangepast, waardoor de auto nu scherper stuurt en tegelijkertijd meer comfort biedt; het gaat hier echter om verbeteringen op details.

Het grootste nieuws is dat de Mazda CX7 nu ook leverbaar is met een dieselmotor. Deze 2.2 CiTD presteert verdienstelijk, is relatief zuinig en bovendien is de uitstoot dankzij SCR minder schadelijk. Het beloofde lage verbruik is in de praktijk goed haalbaar.

Juist de CX7 is niet bedoeld als luxe terreinauto, maar als reisauto voor avontuurlijke vakanties. De combinatie van de forse omvang van de auto en de rust van de nieuwe dieselmotor maakt de CX7 tot een heerlijke kilometervreter; een testrit naar de Oostenrijkse wintersportgebieden heeft dat overtuigend bewezen.