Fiat Croma

Vet!

Toen ondergetekende de eerste keer de term "vet" naar het hoofd geslingerd kreeg, klonk dat als een belediging. "Vet" doet denken aan bakboter, overgewicht, vieze smeermiddelen en andere onsmakelijke zaken. Maar tegenwoordig is "vet" een compliment. De naam "Fiat Croma" geeft in eerste instantie eenzelfde onprettige associatie. Maar de recente facelift geeft aanleiding om te kijken of er misschien net zo iets positiefs achter die ongelukkig gekozen naam schuil gaat.

Autotest | Fiat Croma Vet!

In het Italiaans betekent de naam chroom, maar in Nederland is een auto met de naam van een pakje boter op voorhand kansloos. Rijdt echter prima en is lekker ruim.

Plus

  • prima rijeigenschappen
  • zeer ruim
  • scherpe prijs

Min

  • minder stil dan directe concurrenten
  • onhandige bediening navigatiesysteem
  • hoofdsteunen achterin te laag

Conclusie

Vet lijkt in eerste instantie een belediging, maar tegenwoordig is het een compliment. Rond de naam Croma speelt eenzelfde misverstand. Menigeen laat deze Fiat alleen om de ongelukkig gekozen naam links liggen en dat is net zo'n vergissing.

De Fiat Croma weet zich goed te onderscheiden van de concurrentie. Het belangrijkste pluspunt is de ruimte. Dankzij de hoge bouw biedt de Croma voorin, achterin en in de bagageruimte meer plek dan gemiddeld. De wegligging, prestaties en het comfort zijn prima. De goedkope automaat geeft extra gemak in de file. Tenslotte onderscheidt de Croma zich met een scherpe prijs. Een fijne auto dus, of moet dat zijn: een vette wagen?

Fiat Croma 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Fiat Croma

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Fiat Croma 2.2 16v Prestige

235.834 km - 2007 € 1.950,-

Categorie
Hatchback
Brandstof
Benzine
Kleur
Grijs
Holland Auto's
Deventer, NL