Lexus RX (2003 - 2009)

Reus met raffinement

De Lexus RX300 verscheen zo'n drie jaar geleden op de markt. Toen was de auto zeer vooruitstrevend. Met zowel geavanceerde elektronica als een uitzonderlijk hoge mate van comfort wist Lexus' SUV zich te onderscheiden van de concurrentie. Maar diezelfde concurrentie heeft niet stilgezeten en dus was de Lexus toe aan een verjongingskuur. De auto kreeg een sterkere en tegelijkertijd zuinigere motor, de elektronica werd nog geavanceerder en het comfort werd naar een nog hoger niveau gebracht. Alle reden voor een hernieuwde kennismaking.

Autotest | Lexus RX (2003 - 2009) Reus met raffinement

De Lexus RX biedt comfort, heel veel comfort. Dankzij de facelift voor modeljaar 2006 biedt de RX350 nog meer gemak en veiligheid.

Plus

  • vooruitstrevende en bruikbare techniek
  • uiterst comfortabel

Min

  • groot glad stuurwiel
  • facelift had ingrijpender mogen zijn
  • geen dieselmotor verkrijgbaar

Conclusie

In de klasse van de full size SUV's weet de Lexus RX zich nog steeds duidelijk te onderscheiden. Lexus legt de nadruk op comfort en niets dan comfort. De nieuwe motor draagt daaraan bij met nog meer rust, betere prestaties en toch een lager verbruik. De elektronica is weer helemaal bij de tijd en maakt het leven nog makkelijker. Daarmee is de Lexus RX350 veel meer dan een veredelde terreinauto, het is een sublieme reisauto die dankzij de enorme omvang een ongekende mate van comfort biedt.

Voor deze verjongingskuur heeft Lexus het bij bescheiden aanpassingen gehouden. Vooral de nieuwe sedans van Lexus zijn zo mooi, dat deze nieuwe SUV het gevoel van een gemiste kans geeft. Bovendien hebben de sedans nog verfijndere techniek aan boord. Lexus heeft echter gekozen voor kleine wijzigingen die toch voor een belangrijke verbetering zorgen.

Lexus RX 1 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Lexus RX

1 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Lexus RX 450 H Lux.Line 313 PK, El.schuifdak, Head-up, Leder, Keyless

119.860 km - 2017 € 36.950,- incl. BTW

Categorie
Terreinwagen/Pick Up
Brandstof
Hybride
Kleur
Zwart
Wiggers Mastercars B.V.
Enschede, NL