Nio EL7

Een ervaren beginner

Nio is een nieuw automerk. Een beginner zou logischerwijs bescheiden van start moeten gaan, maar deze Chinese fabrikant kiest de frontale aanval. Eerder introduceerde het al een luxe, elektrisch aangedreven, sedan in het topsegment. Met de "EL7" komt daar nu een uiterst luxueuze SUV bij. Kan deze beginner een plek op de markt veroveren?

Autotest | Nio EL7 Een ervaren beginner

De EL7 is een grote elektrisch aangedreven SUV van het nieuwe Chinese merk Nio. Deze nieuwkomer biedt nu al dezelfde kwaliteiten als de gevestigde orde, maar dan tegen een lagere prijs.

Plus

  • Zeer snel
  • uiterst comfortabel
  • innovatief

Min

  • Slimme assistent is (nog steeds) niet erg slim
  • Geen bergruimte onder voorklep

Conclusie

Kan Nio met de EL7 een plek op de markt veroveren? Ja, nu met de prijs en later met onderscheidende techniek. Ondanks de jonge leeftijd van het merk biedt de EL7 nu al dezelfde kwaliteiten als grote SUV's van de gevestigde orde. Dat betreft de ruimte, de afwerkingskwaliteit, de uitrusting, de ergonomie, de prestaties en het weggedrag. Om kopers over de streep te trekken met dit nieuwe merk in zee te gaan, is de prijs scherp. De EL7 heeft een zeer rijke standaarduitrusting en kost ongeveer hetzelfde als een concurrerend model in de basisuitvoering.

In de toekomst kan de EL7 echter meer zijn dan alleen een prijsvechter. In China is de EL7 nu al een geheel zelfrijdende auto en zodra de Europese wet dat toestaat zullen die functies ook in Europa beschikbaar zijn. De daartoe benodigde sensoren en rekenkracht zijn al aan boord. Een software update is daarom voldoende om de extra functionaliteit te activeren. Kortom: deze beginner heeft in feite al aardig wat ervaring in huis!