Renault 5 Retrofit

Een groene klassieker

Een klassieke auto is leuk, daarover bestaat geen twijfel. Maar juist omdat een klassieker zich van achterhaalde techniek bedient is de motor minder zuinig en worden uitlaatgassen ongefilterd in het milieu geblazen. Bovendien zijn veel oude motoren vanwege hun leeftijd onbetrouwbaar. Daarom zijn er inmiddels diverse bedrijven die oldtimers voorzien van elektrische aandrijving. Maak kennis met een echte groene klassieker: de Renault 5 "Retrofit".

Autotest | Renault 5 Retrofit Een groene klassieker

De Renault 5 Retrofit combineert het charmante voorkomen van deze compacte hatchback uit de jaren '70 met moderne, zorgeloze elektrische aandrijving.

Plus

  • zorgeloos en betrouwbaar dankzij nieuwe aandrijflijn
  • geen schadelijke uitstoot
  • geweldige uitstraling!

Min

  • traag
  • twijfelachtige wegligging (alleen dit exemplaar)
  • piept, zucht en kraakt (alleen dit exemplaar)

Conclusie

Is het een goed idee om een klassieke auto achteraf te voorzien van elektrische aandrijving? In theorie wel, want het voorkomt schadelijke uitstoot, bespaart productie van een nieuwe auto en afvoer van een oude, maakt een einde aan de onbetrouwbare aandrijving én maakt het rijden in een klassieke auto zorgeloos. Echter, de budget-conversie die is gekozen voor de Renault 5 Retrofit is niet de meest gelukkige. Zelfs wanneer rekening wordt gehouden met de prijs zijn de prestaties onder de maat, is de actieradius klein en zijn de laadmogelijkheden zeer beperkt.

Daarbij is het succes van een retrofit-operatie sterk afhankelijk van de gekozen auto. De hier gereden Renault 5 van begin jaren '70 heeft met zijn hoge kilometerstand merkbaar te veel meegemaakt en daar kunnen een nieuwe aandrijflijn of een fris groene lak weinig aan veranderen. Eén ding staat buiten kijf: deze Renault 5 is letterlijk en figuurlijk een groene klassieker geworden!

Renault 5 2 auto occasions, nieuw en tweedehands aanbod

verwijder alle filters Renault 5

2 Resultaten gevonden zoekopdracht opslaan

Renault 5 1.8 16v williams

126.652 km - 1991 € 17.500,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Blauw
MR CARS ENSCHEDE
Enschede, NL
Renault 5 1.4 GT Turbo in perfecte staat

116.753 km - 1989 € 27.500,-

Categorie
Oldtimer
Brandstof
Benzine
Kleur
Zwart
MR CARS ENSCHEDE
Enschede, NL